Naš internet, da li rich snippet utiče na rang stranice ili veći web promet.

Na pitanje jednog web mastera, da li rich snippet utiče na rang stranice, evo mog odgovora.

Šta je rich snippet.

To je vizualna struktura našeg prikaza stranice na intenetu. Mislim da ste primetili kada ukucavate neke ključne reči na netu da pored naziva stranice pojavljuju se sledeći markeri.

  • Slika pored linka naziva stranice,
  • Video prikaz, kao na youtube,
  • Rank stranice u vidu 4 zvezdice,


To su snippet-i, koji označavaju vaš web sajt na pretraživačima, što je jako vizuelno primamljivo i može da utiče na utisak onog ko pretražuje internet i trži informaciju.

Kako poboljšati vaš snippet.

 

Snippet je važan jer govori o vašem vizuelnom indentitetu, kako vas ljudi prepoznaju na intenetu. Ako vide vaš lik uz prikaz stranice, siorno će vas po nečemu zapamtiti.

Postoji plugins za Wordpress koji se zove Shema Cretor by Raven.Ovaj plugins vam pomaže da vaši prikazi imaju bolji vizuelni identitet, i da imaju bolji marketing na pretržilici, što je donekle važno. Ali da li potpuno, nije.

Rich Snippet ne utiče na rang stranice i promet.

 

Po rečima Matt Cutts-a, to nije uzrok većem posećenošću vaše stranice, sledi citat:





Не бих нужно рачунаo на то na било какву врсту рангирања Боост ... Нећу да га скинem са стола , али само зато што је неко спроводи шему .орг , то не значи да су они нужно и аутоматск и бољи сајт  , тако да не бих рачунаo da вам даје добар подстицај рангирања , иако то може бити добра идеја да се ствари означавања у богатој структури




Tako da imamo informaciju o tome, da snippet ne utiče na web promet. Za to morate dobro poznavati SEO i učiti puno stvari o tome jer samo pomoću znanja možemo unaprediti naše web strane.

Zaključak.

 

Rich snippet ne utiče na PR, tako da se nemojte dvoumiti o tome, samo hrabro u osvajnje interneta i izučavajte ga sve više i bolje, jer je to budućnost.

Comments

Popular Posts