Naš internet, pojava gledanja videa kako neko igra neku video igricu na Youtube.

Gledanje na youtube kako neko igra neku video igricu je česta pojava kod dece, zašto se to dešava, videćete...

Video igre kao rasterećenje.

 

Video igre odmaraju ljude pa i decu. Deca uživaju u tom svetu, igraju neke igre koje su za odrasle i na taj način upoznaju svet oko sebe. 

To su stvari koje se ne mogu izbeći jer nova doba pruža takav vid zabave za mnoge. Imamo igre za odrasle i igre za decu. Što je pravo uživanje.

internet
Video igre


Kroz rešavanje raznih problema u video igri naša memorija se razvija, kao i sposbnost za rešavanje problema, odnosno psihomotorne sposobnosti.

Ako deca gledaju kako drugi na Youtube igraju neku video igru.

 

To je zato jer su mnoge video igre teške. Internet se razvija i postavlja sve delikatnije zadatke za decu, koji trebaju to da reše, i da učestvuju u tome.

To može biti i zabavno jer se deca užive u to, i imaju utisak kao da sami igraju. To nije loša pojava nego vid zabave, koja je dostupna svima, ne samo deci.

Kada dođe vreme to dete će samo početi da igra video igru, tako da se ne treba sikirati, što dete nema odlučnosti da pređe na pravu igru, nego gleda video. 

Vremenom i sazrevanjem se to prevaziđe. Možete savetovati svoju mlađu braću u sestre da počnu sa jednostavnijim igriama, pa posle da pređu na koplikovanije.

Netreba paničiti ako dete puno gleda odlomke iz nekih video igara na intenretu.

 

To su sve prolazne pojave i mislim da će deca to vremenom prerasti. Video igre su sada mnogo zahtevne, tako da ne treba kriviti decu ako ne mogu odmah sve to da shvate. Kada dođe vreme naučiće i to.

Comments

Popular Posts