Zašto je važna verska tolerancija.

Naši politički lideri treba da vode računa o verskoj toleranciji, jer to vodi do otvorenog i demokratskog društva. To je najvažnija stvar za sada. muslimani, hrišćani i ostali moraju gajiti dobrosusetske odnose. Političari bi trebalo da apeluju na saradnju i toleranciju jer toj bitno, ako toga nema onda je naša Država totalitarna i režimska, što ne odgovara vodećim zemljama sveta. Zato sam ja za to da bude tolerancije.

Kako se izgradjuje tolerancija u društvu. Tako što se zakonskim merma donesu uredbe koje to regulišu i to je to. Zakon treba da štiti sve verske objekte i denominacije, bez toga nema tolerancije i na taj način se ne manifestuje rasizam. Naš zakon je delimično rešio ova pitanja, Ustavom, ali treba doneti i ostale podzakonske akte o regulisanju verskih sloboda, jer to je demokratija.

Možda sam malo preterao, ali država ne treba da se boji jačanja verskih sloboda jer to vodi u napredak. Možda su neki strani invsetitori neke druge vere i nacije, ako oni procene da se ovde ne tolerišu onda možda neče ulagati novac kod nas, nego negde gde je povoljnije sa tog stanovišta.

Za sada toliko, zdravo...

Comments

Popular Posts