Siromaštvo nas sputava u raznim stvarima.

Teško je biti siromašan, siomaštvo je dosta veliko iskušenje. Svaki čovek želi da se dokaže i da stvori svoju porodicu i da može da je izdržava i hrani. Mnogi u Srbiji danas nisu u stanju da čine tako nešto. Da li će biti bolje videćemo, od čeka to zavisi?To zavisi od stranih investicija i do naše male privrede, koja treba da stane na noge. Naša mala privreda se još uvek bori za tržište tako da je tu bitka tek počela. Kako će osvojiti tržište, bez pomoći države nikako, država mora da se angažuje i posreduje u sklapanju poslova kako bi bila garant za stabilnost poslovanja malih preduzetnika. Preduzetništvo je važno jer su to radna mesta i naša egzistencija.

Mislim da je potrebno pored toga da se stvaraju agencije za pomoć novim privrednicima, koji će svojim stavom i savetima da daju pozitivan inpuls u rešavanju vitalnih problema u privredi. Ti problemi su; poreske obaveze, zapošljavanje novih radnika, rešavanja uskog grla u proizvodnji i slično. Postojao je privredni inkubus, ali nije dao neke rezultate. Drago mi je da postoji u svakom gradu udruženje preduzetnika Srbije. Mislim da bi to udruženje trebalo da pomogne u davanju ideja i saveta o otvaranju novih privrednih društava.

Mnogima se čini biznis loša stvar, ali to je dobro jer zapošljava mlade ljude i nudi perspektivu nekom gradu i oporavlja privredu u celini, i to je sve....

Comments

Popular Posts