Politika veština za sposobne.

Ko želi da se bavi politikom mora da pokaže jako puno veština kao što su komunikativnost zatim odvažnost i inicijativnost, bez toga ništa . Ako političar nije samoinicijativan, tada to nije posao za njega. On stalno treba da predlaže nove stvari koje poboljševaju život nas gradjana. Mi gradjani to ocenjujemo i pratima preko medija koja nam sopštavaju vesti i informacije, zato je važno pratiti sve šta se dogadja u zemlji i inostranstvu. To su informacije koje nas vuku napred ili nazad, zavisno o tome kakve vesti dobijamo kao feed beak. Tako da je to jedna aktivnost koja nam je svima potrebna, jer na taj način postajemo uključeni u društvo i postajemo na neki način aktuelni za druge.

Samoinicijativa kod političara je važna, kako se ona razvija, tako što se vežba. Političar redovno treba da prati koji su problemi u opštini ili državi koju vodi i da pronalzi stručna rešenja, on sigurno nemože sve znati sam ali potrebno je da potraži pomoć onih koji znaju, to su razne specijalizovane službe, koje su spremne da reše te probleme. On mora znati sa kim saradjuje, sa kim sklapa dogovore i ulazi u posao kao bi sve bilo pošteno i odgovorno. Bez odgovornosti nema ozbiljne politike, niti političara.

Samoinicijativa je sposobnost odvažnih i to mora da bude target za lociranje ko je dobar a ko loš u tom poslu. Samoinicijativni su oni koji vuku poteze, a koji su pasivni su loši i loše vode društvo u celini.

To je to za sada...


Comments

Popular Posts