Kakva korist od Zavoda za zapošljavanje.

Zavod za zapošljavanje je ustanova koja je u našem društvu jako važna, ali kakvi su njeni kapaciteti da zaposle nekog novog radnika. U mom mestu se godišnje preko zavoda za zapošljavanje zaposli oko osamdeset radnika, što je jako malo. Neki razlozi za to su što u Kikindi ima jako malo slobodnih radnih mesta i industrija je u velikoj krizi, tako da naše fabrike traže mogućnost opstanka, a ne pokušaj da zaposle nekog novog, što je poražavajuće i jako sam razočaran. To je nedopustivo i država bi trebala da preduzme nešto po tom pitanju. A toj da dodju neke fabrike i ulože svoj kapital u našem malom gradu, koji je na rubu propasti, što se tiče finansija i opstanka mladih u njemu.Ja nalazim utehu u blogovanju i nadam se da ću uspeti da napravim nešto korisno od toga, jer vidi da je to velika šansa za nezaposlene, ali treba znati puno stvari o tome, mada sve izgleda logično, neke stvari se moraju naučiti.

Zavod za zapošljavanje nudi jako malo oglasa za posao, što me razočarava i vodi u besmislicu, jer ne mogu naći odgovarajuči posao, kako ga naći preko zavoda, moja iskustva su sledeća,. Mora se redovno ići u Zavod i pratiti oglase koji izlaze po nekoliko puta u mesecu, ići kod savetnika često i tražiti da vam nadju neki posao, akone u gradu onda u nekom drugom mestu, jer će to biti dobra prilika da se nadje neki posao, jer bez posla ništa, nemte prihoda i nemožete da planirate budućnost. Morate biti ažurni i pedantni i stalno odlaziti na konsultacije ako treba i po petnaest puta u mesecu, jer kada vide da ste zaintresovani sigurno će vam izaći u susret.

Morate paziti kako se ophoditie sa ljudima iz zavoda, budite ljubazni i nasmejani jer je to najvažnije, jer na taj način vide vašu vitalnost. Ako ste razočarani nećete dobro proći, jer je osmeh najvažniji. Bez njega nema dobre saradnje i odnosa.

Eto to je to za sada...

Comments

Popular Posts