Da li kriminalci puno kradu?

Kriminal u Srbije je čini m ise trenutno nešto manji nego što je bio u devedesetim godinama, ili nemamo informacija o tome šta se zapravo dešava. Uhapšeni su dosta veliki kriminalci kao što su Šarić i drugi, ali da li je tome kraj. Mislim da bi trebalo da se zapitamo odakle onolike vile i kuće u okolini Novog Sada i odakle u Beogradu tolike kuće i placevi. Morate biti svesni da su to neki milioneri, ali odakle im toliko novca to niko ne zna. Ja mislim da su to neki privrednici kojima možda ide dobro u životu, tako da možda ima neko i uspešan u poslu.

Da li su ti naši milioneri povezani sa kriminalom , to ne znam, ali mislim da možda postoje neke indicije da rade po nešto nelegalno i nešto na crno, jer tako dans svi rade. Mislim da je to neki društveni kompromis zbog krize i siromaštva u društvu. Mislim da je država napravila koncenzus oko toga i da se predala u borbi protiv takvih pojava. Da li će se ove stvari promeniti to niko ne zna, ali se nadamo da će sa porastom životnog standarda, smanjiti i ove pojave. Savladavanje problema korupcije je jako bitno pitanje, koje država i društvo treba da reši, kako bi svima bilo bolje.

Društvo treba da bude odgovorno i pametno da odraguje u odnosu na crno tržište, ono je razvijeno ali se dovoljno ne sankcioniše, da li država treba da zaoštri mere, to će mo videti.

Toliko o tome za sada....

Comments

Popular Posts