Internet kod nas, kakva je razlika između info. i org. web domena.

Kakva je razlika između ovih domena, saznaćete u daljem tekstu ovog bloga, pokušaću da objasnim neke razlike.

INFO. web domen i njegove karakteristike.

 

Info. web domen je domen koji služi za prikazivanje web sadržaja koji pružaju neku informaciju. Info je skraćenica za reč informacija.

Može se koristiti za razne biznis web prezentacije pošto, su takve prezentacije pune raznih informacije i obaveštenja, o poslovanju neke firme ili nekog internet biznisa.

To je internacionalan TOP LEVEL domen. Koriste ga na milione web prezentacija širom sveta.

Cena ovog domena je oko 10 evra, što i nije nešto naročito velik izdatak za one koji žele da pokrenu vlastitu web prezentaciju.

ORG. domen i njegove karakteristike.

 

To je domen koji je praktikovan za web prezentacije koje služe za prikazivanje informacija nekih neprofitnih organizacija, i u principu njegova namena je za formiranje web sadržaja nekih organizacija.

Ovo je domen sa protokolom TLD i ima internacionalan karkter. Što znači da se prikazuje šitom sveta i na svim kontinentima, i svim zemljama.

Cena ovog domena je ista kao i za sve domene koji su na listi TLD-a, a to iznosi oko 10 evra. Tako da je pogodno za mnoge sajtove, pa to može biti i blog, jer sam primetio da ima dosta blogova sa ovim domenom.

Da li vrsta domena utiče na web traffic i kako.

 

U principu izbor domena ima uticaj na rank web strane. Najbolje se rangiraju top level domeni, a to su - com. info. org. net. biz. Ovde nećete pogrešiti.

Subdomeni se rangiraju malo teže, ali ako postoji neka internet šema, moguće je da se rangira i sa tim  domenom, kao što je worpress ili blogger, koji se mogu rangirati pod nekim uslovima, pa biti čak i poznati blogovi.

 Neki osnovni zaključak.

 

Bilo koji domen da kupite morate znati nešto o njima, ja sam pokušao da vam pružim neke informacije o tome, nadam se da su informacije korisne i potrebne.

 

Comments

Popular Posts