Internet kod nas, da li je Aleksa rank važan u vašem web poslovanju.

Aleksa rank je dosta često spominjan i mnogo vlasnici stranice se pitaju i brinu o njemu, pa evo nekoliko odgovora.

Šta je Aleksa rank, neko objašnjenje.

 

Aleksa rang pokazuje koliko je vaš sajt posećen, na osnovu orginalnih poseta i broja poseta, tako da je to validan pokazatelj vašeg web trafffic - inga. 

Da li je tako videćete i sami?

Alekasa rank se na internetu pokazuje kao broj od nekoliko miliona pa do nekoliko hiljada, što je manji broj to je vaš status veći.

Zapažanja web mastera, kod nas.

 

Mnogi web masteri imaju sledeća iskustva, oni naime kažu da aleksa rank pokazije neke čudne podatke. Na jednom forumu sam pročitao da stranice sa većim brojem poseta imaju manji status nego stranice sa manjim brojem poseta, što je veliki paradoks.

Kako dalje, ko to zna? Ali ipak treba imati u vidu da se radi o milionima web stranica i da je možda sistem prebukiran i nemože da se tačno prati svaki sajt na planeti, zbog rasta mreže i pojavljivanja sve većeg broja web stranica.

Internet se širi i ima jako puno novih programa i projekata, kako sve to pratiti i ažurirati, to sigurno zanaju u Silikonskoj dolini, ali da li će doći do popravljanja situacije videćemo.

Zaključak.

 

Aleksa rank je značajan pokazatelj u rangiranju stranice, možda je i deo algoritma, ali da li radi ispravno videćese, postoje neke pritužbe, ali verujem da če sve biti dobro.
 

Comments

Popular Posts