Zašto su gužve na graničnim prelazima kod nas?

Naši granični prelazi do nedavno su bili dosta prazni, medjutim danas se javljanju velike gužve, zbog čega, šta je razlog takvim pojavama. To je sigurno izgradnja koridora deset i autoputa kroz Srbiju, što je dobar pokazatelj, koji se ranije nije primećivao. Ja mislim da bi ove granične prelaze trebalo malo bolje organizovati i zaposliti više radnika da ih opslužuju, jer će se tako smanjiti gužve i sve će teći glatko i bez problema kojih imamo sada. Na graničnim prelazima se čeka po nekoliko sati što je nedopustivo,

Granični prelazi su veliki izvor prihoda zs državu tako da na taj način punimo državni budžet, što je dobro jer će se smanjiti i ovako velik državni deficit, koji koči ekonomiju da ide napred. Moramo uvek misliti na državne prihode, i stalno puniti budžet jer to je jedino korisno, bez toga nemamo prave osnove za razvoj ekonomije uopšte. Na osnovu toga mošemo formirati i investicione fondove za razvoj države, što je zaostavština iz komunizma, ali je jako dobar koncept koji se pokazao jako dobro u staroj državi.

Granični prelaz Batrovci je velika stvar, kako za razvoj turizma, tako i za razvoj trgovine i dobrosusetskih odnosa sa Evropom, to je raskrsnica svetova koja pomaže našoj integraciji i opštem uspehu.

To je to za sada....

Comments

Popular Posts