Politika normalna stvar.

Da li je politika normalna stvar ili je to nešto što smeta društvu. Mislim da je politika neophodna jer bez nje nema napretka u društvu, nema aktivnosti koje nas vode napred i nema pravih odluka od kojih nam zavisi život. Političar je misleća mašina koji uvek iznova mora da provocira svojom inteligencijom i genijem, jer tako on dominira biračkim telom i birači su oko njega okupljeni i traže savete za život. Da li vam političar može pomoći u životu, ja mislim da može i da je on tačka oslonca za svakog čoveka jer je pun informacija i saveta koje vam može dati i voditi vas kroz život napred.

Politika mnogima smeta jer misle da je nedovoljan da nešto promeni ali ona upravo to i radi. Ona menja društvo u celosti i ispravlja ga do tačke kada sve teče glatko i život se odvija uobičajnim tokom, bez ratova, gladi i drugih pošasti koje kvare društvo. Društvo mora znati da je političar mit koji je večan i neprolazan, bar se tako kaže u uredjenim društvima, za to vam mogu navesti primer Tita koji je postao mit i legenda kod nas, jer je vodio zemlju jako dobro i bez većih problema. Mislim da su nam potrebni političari takvog kova.

Politika radi za nas ali i mi za nju jer je to uzajaman proces koji traje vekovima u demokratski uredjenim državama te države moraju biti takve jer je to neki opšti trend. Mislim da biti političar nije laka delatnost i mislim da se za to treba boriti stalno i istrajno, jer bez toga se nemože. Političar je legenda koja se pamti i ostaje u sećanjima mnogima, zbog toga jer vodi jedan narod i državu. Ja sam za svakog političara koji voli svoj narod i utiče na njega pozitivno.

Toliko za sada...

Comments

Popular Posts