Pages

Tuesday, 21 October 2014

Politika normalna stvar.

Da li je politika normalna stvar ili je to nešto što smeta društvu. Mislim da je politika neophodna jer bez nje nema napretka u društvu, nema aktivnosti koje nas vode napred i nema pravih odluka od kojih nam zavisi život. Političar je misleća mašina koji uvek iznova mora da provocira svojom inteligencijom i genijem, jer tako on dominira biračkim telom i birači su oko njega okupljeni i traže savete za život. Da li vam političar može pomoći u životu, ja mislim da može i da je on tačka oslonca za svakog čoveka jer je pun informacija i saveta koje vam može dati i voditi vas kroz život napred.

Politika mnogima smeta jer misle da je nedovoljan da nešto promeni ali ona upravo to i radi. Ona menja društvo u celosti i ispravlja ga do tačke kada sve teče glatko i život se odvija uobičajnim tokom, bez ratova, gladi i drugih pošasti koje kvare društvo. Društvo mora znati da je političar mit koji je večan i neprolazan, bar se tako kaže u uredjenim društvima, za to vam mogu navesti primer Tita koji je postao mit i legenda kod nas, jer je vodio zemlju jako dobro i bez većih problema. Mislim da su nam potrebni političari takvog kova.

Politika radi za nas ali i mi za nju jer je to uzajaman proces koji traje vekovima u demokratski uredjenim državama te države moraju biti takve jer je to neki opšti trend. Mislim da biti političar nije laka delatnost i mislim da se za to treba boriti stalno i istrajno, jer bez toga se nemože. Političar je legenda koja se pamti i ostaje u sećanjima mnogima, zbog toga jer vodi jedan narod i državu. Ja sam za svakog političara koji voli svoj narod i utiče na njega pozitivno.

Toliko za sada...
Post a Comment

Copyright Text