Kakva je politika Agencije za privatizaciju.

Agencija za privatizaciju je institucija koja se bavi prodajom preduzeća koja su bila u rukama države, kakva je njena politika, ocenite sami.

Agencija je uradila ogroman deo posla oko prodaje naših firme, koliko mje to bilo uspešno- relativno. Po nekim pokazateljima naša privatizovana preduzeća jako loše posluju, uglavnom sa gubitkom, što je poražavajuće. Kako opariviti takvu privredu i da li za to okriviti Agenciju za privatizaciju, to niko ne zna. Postoje i dokazi da su radjene i neke nelegalne privatizacije, pričalo se na medijama javnog informisanja, da li su pokrenuti neki postupci, nisu verovatno zbog nedostataka dokaza i isprava koje su neophodne kako bi se mogla dokazati krivnja.

Morate uvek znati da je privatizacija jako ozbiljna stvar i da je jako teško naći pravog kupca za preduzeće. Javni tenderi bi trebalo da budu legitimni i nikako namešteni jer su to stvari koje se nesmeju zanemarivati. Da li su stručnjaci kupovali firme, mislim da nisu, nego su to bili priučeni privrednici koji su ušli u rizik i uzimali kredite i razne državne pomoći kako bi kupili ta preduzeća. Da li je bilo lobiranja, to niko nezna, ali se predpostavlja da jeste, jer se ipak radilo o državnom pitanju Srbije.

Znajte da je privatizacija predvorije za recesiju, što smo svi mi i doživeli, i eto to je to...

Comments

Popular Posts