Jedite puno šargarepu.

To je jedna vrsta repe, za koju kažu da je mnogo lekovita, ja bih je rado preporučio deci jer je  zdrava i puna vitamina.

Sirova šargarepa sadrži brojne vitamine, kao što su vitamin A, zatim vitamin E, ali ima i vitamina C. Zatim šargarepa sadrži hranjive materije koji utuču na ten kože, ovo je naročiti važno za devojke. Znam jednu devojku koja je često jela struganu šargarepu sa malo šećera i sada ima jako lep ten. Još je šargarepa važna za nervne procese, kako? Tako što umanjuje nervnu napetost, tako da se može koristit i kao sedativ, to je jako zdrava hrana, koja može biti i slatkiš, ako postoje neki recepti o tome, javite mi...

Šargarepu možete ubaciti u bilo koju čorbu. To je jako korisno jer čorba dobije koji vitamin više, a pored toga i neki poseban ukus, koji je lep i blag. Možete kuvati šargarepu sa svakim povrćem, skoro kao i luk, jer je to dobro i korisno. Da li sirova šargarepa ima više vitamina nego kuvana, to nije dokazano. Mislim da i jedna i druga imaju dosta vitamina i hranjivu vrednost, pošto je šargarepa, vrsta repe, ona je dosta otporna na spoljne uticaje, tako da su hranjive materije sve tu. Probajte da je više koristite i primeti će te velike promene u vašoj dinamici i odlučivanju.

Šargarepa je dobra biljka, samo je probajte i nećete se pokajati, eto...


Comments

Popular Posts