Javno beležništo - da ili ne.

Advokatska komora je štrajkovala zbog uvodjenja javnog beležnika ili notara kod zaključivanja bilo kojeg ugovora, što je po meni dobra mera. Jer sud treba da vodi računa o ugovorima, pošto su važni. Kod nas se ugovori slabo poštuju i to je mera da se uvede diciplina u poštovanju ugovorenih obaveza. To mi se svidelo, mada advokati se osećaju nezadovljni. Mislimda ne bi trebalo jer će biti i posla za njih, jer zbog nepoštovanja ugovornih obaveza će se voditi sudske parnice, što je dobro za njih, jer će morati biti angažovani.

Advokati plaćaju rudimentarne poreze i svi se vode kao paušalci, tako da im je dosta olakšano, što se tiče knjigovodstva i ostalih obaveza koje imaju ostali preduzetnici. Trebalo bi voditi računa o tome jer je to potrebna profesija u društvu i mora se misliti na to.

Ja sam na strani advokata, jer znam da su oni neophodni kako bi društvo dobro funkcionisalo. Bez toga nema pravde niti sankcija za učinjene prekršaje. Mislim da bi cene usluga podnošenja tužbi trebale biti niže, pa bi samim tim i advokati imali više posla.

Za sada toliko....

Comments

Popular Posts